4:53 PM
0

Vi har publisert en artikkel i dag fra Keith Orchison som det ville være rettferdig å si, er ment som litt av en realitet sjekk til fornybar energi talsmenn opptatt av å kaste av kull. Det sikkert gjør det veldig bra. Men i å lese det, noe høres ikke helt med statistikk.

Orchison grunnlag data sitert av universitetet av Queensland's Energy Initiative sammenligne veksten i bruk kull versus fornybar energi. Teksten fra UQ nyhetsbrevet er under. Nå er som setter ut Alarmklokkene for meg når folk begynner å sammenligne kull versus fornybar energi og bruke de to ordene "primær energi".

Men en interessant bakgrunnshistorie kan finnes i neste energi-drevet utvikling økningen i ASEAN og Sør-Asia. De siste tre årene, har kull forbruk vokst med nesten 25 prosent i India og 22 prosent i ASEAN landene versus like under 20 prosent i Kina. Selv om de kan komme fra lavere utgangspunkt, representerer disse landene en massiv befolkningen base... som appetitt på mer energi er bare bare begynnelsen.

Sammenlign disse tallene med den kombinerte globale økning i kjernefysiske og fornybar energi (den nær null-karbon energi alternativer) som var bare 7 prosent. Veksten i primær energi fra alle nær null-karbon energikilder de siste tre årene var faktisk globalt, bare 30 prosent av trinnvis energien fra kull i Asia-Stillehavsregionen alene.

Så hvorfor skulle Alarmklokkene gå når jeg ser disse to ordene "primær energi", jeg hører du spør?

Vel, hvis vi legger til side brenner møkk og ved hovedsakelig i utviklingsland, er fornybar energi vanligvis målt i elektrisitet generert fra kilder som hydro, solar og vind mens kull og andre fossile brensler er vanligvis målt av primærenergi, som betyr den rå energien som frigjøres når du brenne ting. Dette må gå gjennom en konverteringsprosess å gi oss mer nyttige ting som elektrisitet. Ved brenning av kull å produsere strøm, går om lag to tredeler av rå primære energien tapt som varme til atmosfæren der det gir ikke noen nyttig formål, slik at bare en tredje som et nyttig produkt.

Energi i form av elektrisitet er en langt mer nyttig produkt enn rå varme. Som en illustrasjon, vil en typisk elektrisk motor selges i Australia vanligvis konvertere over 90 prosent av elektrisitet til sirkelbevegelse. Sammenligning vil din gjennomsnittlige forbrenningsmotor i bilen konvertere om lag 30 prosent av energien innen olje til sirkelbevegelse (det er så utallige andre tap å oversette det til bevegelse av bilen, som beskrevet i bildet nedenfor fra oss EPAs drivstoff økonomien nettsted).
Newer Post
Previous
This is the last post.

0 comments:

Post a Comment